Overal bestanden bekijken en delen met de FileCloud-app

door | Productinfo | 0 Reacties

Naar aanleiding van ons artikel over bestanden bekijken en delen op vakantie, ontvingen we veel verzoeken om meer informatie over FileCloud. Reden om nog wat uitgebreider in te gaan op de werking en mogelijkheden van dit handige programma. Vandaag deel 1: overal uw bestanden bekijken en delen met uw smartphone of tablet. Zelfs op vakantie.

De FileCloud-app op smartphones en tablets

Werken ‘in the cloud’ bij OfficeBox biedt u veilige dataopslag. U logt via een beveiligde verbinding in op uw online bureaublad en werkt met de bestanden die u in uw private cloud heeft opgeslagen. Hiervoor heeft u een computer of laptop nodig.

Met OfficeBox FileCloud opent u uw bestanden via een beveiligde app, in plaats van via uw online bureaublad. U heeft dus niet perse een computer of laptop nodig, ook een smartphone of tablet voldoet. Bovendien heeft u de mogelijkheid om uw bestanden met anderen te delen, zelfs als zij zelf geen OfficeBox-abonnement hebben.

FileCloud is beschikbaar voor alle OfficeBox-abonnees. OfficeBox365-gebruikers hebben vanwege de aard van hun abonnement automatisch beschikking over FileCloud, werkplek Online-gebruikers kunnen het toevoegen voor een bedrag van slechts €5 per maand. Een los abonnement is ook mogelijk.

Hoe werkt het

U installeert de FileCloud-app, gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play. Na openen en inloggen toont deze app uw bestandenlijst en eventueel uw eigen mappenstructuur. Hiervoor en voor het openen van documenten heeft u verbinding nodig met het internet.

Alleen lezen
Wanneer u een document alleen even wilt inzien, of wanneer u alleen leesrechten hebt voor dat document, opent u het snel en eenvoudig in de ingebouwde viewer van de app.

Bestanden bewerken
Hoewel de app primair is ontworpen om uw documenten snel te kunnen inzien, is bewerken van uw bestanden zeker ook mogelijk. Bij het openen van uw bestand kiest u in de FileCloud-app voor ‘openen met…’ en selecteert u uw lokale bewerkingssoftware (bijvoorbeeld de Office-app). Na bewerking slaat u het bestand lokaal op, dus op uw telefoon of tablet zelf. In de FileCloud-app kiest u vervolgens voor de optie ‘uploaden’, waarmee het bewerkte bestand wordt opgeslagen in uw private cloud. Dit doet u dus handmatig, er wordt door de app niet automatisch gesynchroniseerd. (Op computer of laptop synchroniseert FileCloud wél automatisch, maar daarover volgende week meer).

Bestanden delen
Bestanden delen met de FileCloud-app is heel eenvoudig. U kiest in het document voor de optie ‘delen’, selecteert de gewenste machtiging (‘alleen lezen’ of ‘bewerken’) en voert een e-mailadres in. Er wordt een e-mail verstuurd met daarin een hyperlink naar het gedeelde document. Klikt de ontvanger op deze link, dan opent het document zich in de internetbrowser van zijn of haar telefoon of tablet. Voor structureler gebruik heeft ook de ontvanger de mogelijkheid om de beveiligde FileCloud-app te installeren. Daarin worden dan alleen de bestanden en/of mappen getoond die met hem of haar gedeeld zijn.

Waarom nu juist FileCloud

Het delen van bestanden via een app kan natuurlijk niet alleen via OfficeBox FileCloud. Ook oplossingen als DropBox, Box.net en OneDrive worden veel gebruikt. OfficeBox FileCloud heeft echter een paar belangrijke voordelen:

Uw data blijft in Nederland. Verschillende EU-landen interpreteren de regels voor veiligheid van privacygevoelige gegevens verschillend. Wanneer uw data in Nederland wordt opgeslagen, mag u er zeker van zijn dat de Nederlandse wetten en regels van toepassing zijn.

Backups voldoen aan contractueel gemaakte afspraken. U weet wat u van uw backups mag verwachten en u kunt ons hieraan houden.

U kunt rekenen op één centraal aanspreekpunt voor al uw ICT-zaken.

Volgende week

In deel 2 gaan we volgende week wat uitgebreider in op FileCloud voor computer of laptop. Met een belangrijke extra optie: het offline kunnen werken aan ( en automatisch synchroniseren van) uw bestanden in de cloud.

FileCloud

Overige Nieuws Berichten

Zee Drive – SharePoint Mapping

Zee Drive – SharePoint Mapping

Als je veel bestanden moet synchroniseren vanuit Microsoft Teams of Microsoft SharePoint met je lokale computer dan gaat het nog wel eens fout. Als veel gegevens vanuit Teams of SharePoint op een PC beschikbaar wilt hebben dan kan dit problemen geven met synchroniseren. Zee Drive biedt daarvoor een geschikte oplossing.

Online werkplek Omgeving voor Windows en Mac

Online werkplek Omgeving voor Windows en Mac

Een online werkplek omgeving stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot al hun bestanden en programma’s zonder iets op hun computer te hoeven installeren. Dit maakt het voor medewerkers gemakkelijker om tussen computers te schakelen en bespaart ook ruimte op je eigen harde schijf.

Wist je al dat Officebox ook presentatieschermen levert?

Wist je al dat Officebox ook presentatieschermen levert?

Officebox wil haar klanten graag in alle ICT-behoeften voorzien. Van een werkplek, netwerk, telefonie tot en met hardware. Officebox verkoopt verschillende soorten hardware: laptops, computers, monitoren, keyboards, muizen en meer. Maar Officebox kan jouw kantoor ook voorzien van een presentatiescherm.

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren