Voeg een poll toe aan je mail!

door | Microsoft 365

Als jouw ICT-partner begrijpen we hoe belangrijk het is om de betrokkenheid en communicatie binnen je team te stimuleren. Daarom willen we je graag laten kennismaken met een handige functie binnen Outlook: het plaatsen van polls in je e-mails. Met deze eenvoudige functie kun je de mening en feedback van je teamleden verzamelen, besluitvorming versnellen en de samenwerking verbeteren.

Een poll in je mail

Waarom wil je polls gebruiken in je Outlook-mail?

1. Snelle en eenvoudige interactie: In plaats van lange e-mails of het organiseren van vergaderingen voor eenvoudige beslissingen, kun je met polls een snelle en directe interactie creëren. Met een paar klikken kunnen collega’s hun mening geven, wat zorgt voor efficiëntere communicatie en tijdsbesparing voor iedereen.

2. Verzamel meningen en feedback: Wil je de voorkeuren van je teamleden achterhalen, bijvoorbeeld bij het plannen van een teamuitje of het kiezen van een nieuwe kantoorinrichting? Met polls kun je gemakkelijk meningen verzamelen en inzicht krijgen in de voorkeuren en behoeften van je team.

3. Besluitvorming vereenvoudigen: Wanneer er een belangrijke beslissing moet worden genomen, kunnen polls in Outlook je helpen om snel de consensus binnen je team te peilen. Dit helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verminderen van mogelijke conflicten of misverstanden.

Hoe plaats je een poll in je Outlook-mail?

 1. Open Outlook en stel een nieuwe e-mail op.
 2. Ga naar het tabblad “Opties” bovenaan het e-mailbericht.
 3. Klik op de knop “Poll” in de groep “Peilingen”.
 4. Kies het type vraag dat je wilt stellen (bijvoorbeeld een meerkeuzevraag of een open vraag).
 5. Typ je vraag en voeg eventuele antwoordopties toe.
 6. Pas de instellingen aan, zoals de anonimiteit van de antwoorden of het toestaan van meerdere antwoorden.
 7. Voeg een toelichting toe aan de poll, indien nodig.
 8. Klik op “Verzenden” om de e-mail inclusief de poll naar je teamleden te sturen.

Tips voor effectieve polls

 • Houd het beknopt: Zorg ervoor dat de vraag en de antwoordopties duidelijk en bondig zijn, zodat je teamleden snel kunnen reageren.
 • Specificeer een deadline: Geef een duidelijke deadline aan waarbinnen je teamleden moeten reageren, zodat je tijdig over de resultaten beschikt.
 • Analyseer de resultaten: Zodra de reacties binnenkomen, kun je de resultaten analyseren om trends en inzichten te ontdekken. Dit kan je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het identificeren van mogelijke verbeterpunten.

 

Om polls te kunnen plaatsen in Outlook-mails, is er een Microsoft 365-abonnement vereist. 

Telefonie Online

Overige Nieuws Berichten

Optimaliseer je bedrijfscommunicatie met Bria Softphone en Telefonie Online

Optimaliseer je bedrijfscommunicatie met Bria Softphone en Telefonie Online

Ontdek de mogelijkheden voor zakelijke communicatie met Bria Softphone, een toonaangevende oplossing in combinatie met onze Telefonie Online – VoIP-server. Profiteer van geavanceerde functies en behoud volledige controle over je communicatie-infrastructuur, waardoor je bedrijf kostenefficiëntie en verbeterde teamproductiviteit kan realiseren.

Wat is een 088 nummer? En 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer? En 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer en hoe kun je een 088 nummer aanvragen. Lees de voordelen en voorwaarden van een 088 bedrijfsnummer en hoe Officebox het nummer op een slimme manier...

Bellen via Wifi en 5G met Bria VoIP Telefoon

Bellen via Wifi en 5G met Bria VoIP Telefoon

Maak kennis met onze nieuwe softphone en mobiele telefoon App oplossing die op alle besturingssystemen geïnstalleerd kan worden! Flexwerken wordt hierdoor nog eenvoudiger en beter gemaakt.

Share This