Documenten vertalen in Word, OneNote, Excel of PowerPoint

door | Productinfo | 0 Reacties

Je bent de knop ongetwijfeld al eens tegengekomen in MS Word, OneNote, Excel of PowerPoint… Maar heb je er ook al eens gebruik van gemaakt? Als je gebruik maakt van Microsoft 365 of als je een licentie hebt via Officebox dan is deze mogelijkheid automatisch geactiveerd en kun je het direct gebruiken. Wil je echter teksten vertalen in Outlook dan zal een invoegtoepassing geïnstalleerd moeten worden die deze mogelijk biedt.

DOCUMENT VERTALEN

Zo vertaal je een ontvangen mail

Stel je ontvangt een mail die geschreven is in een andere taal dan geeft een invoegtoepassing die voor outlook beschikbaar is de mogelijkheid om de mail te vertalen naar de standaardtaal. Je drukt op de knop vertalen waardoor de standaard tekst die in de mail staat wordt omgezet naar bijvoorbeeld Nederlands. Als je de originele tekst van de mail weer terug wilt zien dan klik je op de knop “oorspronkelijk bericht weergeven”.  Wil je de vertaaloptie niet meer gebruiken dan is het ook mogelijk om deze helemaal uit te schakelen door “nooit vertalen” aan te klikken. De voorkeuren voor het instellen van de talen kun je instellen via Bestand – Opties – Taal. 

Zo vertaal je een Nederlandse brief of mail naar vereenvoudigd Chinees

Als je een brief moet schrijven die vertaald moet worden naar vereenvoudigd Chinees dan stel dan een brief op in het Nederlands. Vervolgens ga je in MS Word naar het tabblad Controleren – Vertalen – en maak de keuze om het document te vertalen naar de gewenste taal. Het is ook mogelijk om slechts een selectie van het document te vertalen naar een gewenste taal.

Een woord of woordengroep afspelen.

Als het document of een woordengroep vertaald is dan heb je de mogelijkheid om de vertaling terug te luisteren. Met de functie “voorlezen” bij het tabblad Controleren zal de tekst die is geschreven of vertaald is worden voorgelezen. Let wel op dat deze functie alleen werkt wanneer de taal die je wilt gebruiken is geïnstalleerd.  Deze kunnen gedownload worden via de volgende link: TTS

Bron: Microsoft

Telefonie Online

Overige Nieuws Berichten

Wat is een 088 nummer? En 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer? En 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer en hoe kun je een 088 nummer aanvragen. Lees de voordelen en voorwaarden van een 088 bedrijfsnummer en hoe Officebox het nummer op een slimme manier kan koppelen aan de Telefonie Online telefooncentrale. VoIP telefonie Online Wat is een...

Bellen via Wifi en 5G met Bria VoIP Telefoon

Bellen via Wifi en 5G met Bria VoIP Telefoon

Maak kennis met onze nieuwe softphone en mobiele telefoon App oplossing die op alle besturingssystemen geïnstalleerd kan worden! Flexwerken wordt hierdoor nog eenvoudiger en beter gemaakt.

ISDN 15/20/30 stopt – Stap over op VoIP

ISDN 15/20/30 stopt – Stap over op VoIP

Vorig jaar en eerder dit jaar hebben ISDN 1 en ISDN 2 al plaats gemaakt voor VoIP. ISDN 15/20/30 stopt volgend jaar per 1 oktober 2021 en zal dan ook volledig worden vervangen door VoIP. Stap over van ISDN naar VoIP van Officebox […]

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren