De back-up voor Microsoft 365!

door | Microsoft 365 | 0 Reacties

Maakt jouw organisatie gebruik van Microsoft 365? Dan raadt Microsoft je aan om hier een back-up voor aan te schaffen. Misschien ga je ervan uit dat alle data in je Outlook, Teams, OneDrive en SharePoint wordt bewaard in een back-up van Microsoft. Dit is helaas niet het geval, jouw organisatie is verantwoordelijk voor het maken van een back-up van deze gegevens. Wij helpen je hier natuurlijk graag mee.

De back-up voor Microsoft 365!

 

Microsoft

Waarom heb je een back-up nodig? Microsoft bewaart data en kan data herstellen, maar dit is niet voldoende. Mocht je een mail, een bestand of een contact per ongeluk verwijdert hebben dan kun je deze na 90 dagen niet meer terugvinden. Of in het ergste geval als je wordt gehackt of het doel bent van een ransomware-aanval, dan voorzien de standaardinstellingen van Microsoft niet. Hierdoor raadt Microsoft je zeer aan om een back-up aan te schaffen.

Is een back-up verplicht?

Een back-up wordt niet verplicht door Microsoft. In sommige branches (denk aan financieel, zorg of juridisch) ben je gebonden aan extra voorschriften als het gaat om de beveiliging van gegevens. Er zijn wet- en regelgevingen die vereisen dat je gegevens een aantal jaren moet bewaren. Met een back-up zorg je voor zekerheid dat alle data terug te vinden is. 

Wat is Barracuda Back-up?

Om onze klanten te voorzien van een goede back-up van de data in Microsoft 365 hebben wij ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan. Wij bieden onze klanten een back-up aan via Barracuda. In deze back-up wordt alle data van Outlook, Teams, OneDrive en SharePoint automatisch bewaart. Zo zorgen we ervoor dat we onze klanten zo goed mogelijk adviseren en voorzien in alle wensen en behoeften.

Wil je meer weten of ben jij geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Microsoft 365

Nieuws Berichten

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren