Betaalbaar Wifi Netwerk van Ubiquiti Unifi!

door | Officebox Connectiviteit, Productinfo | 0 Reacties

Wifi is tegenwoordig ondenkbaar bij kleine en grote ondernemingen. Het is ook vaak een bron van irritatie, omdat Wifi netwerken storingsgevoeliger zijn dan een bekabelde netwerken.

Netwerk Connectiviteit

Betaalbaar Wifi Netwerk van Ubiquiti Unifi

Wifi is tegenwoordig ondenkbaar bij kleine en grote ondernemingen. Het is ook vaak een bron van irritatie, omdat Wifi netwerken storingsgevoeliger zijn dan een bekabelde netwerken. Ons advies is dan ook om het netwerk, waar mogelijk, altijd te bekabelen! Is er geen mogelijkheid om het netwerk te bekabelen dan hebben wij een goede en betaalbare oplossingen voor wifi netwerken. Officebox is officieel partner van Ubiquiti en levert Wifi producten en andere netwerkproducten van Ubiquiti. Ubiquiti biedt meer dan alleen Wifi producten zoals Voip producten, cameraproducten, verlichting en nog veel meer. Dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden als je kiest voor een wifi netwerk met producten van Ubiquiti.

Beheer op afstand:

Officebox heeft servers toegewezen waarmee wij een wifi netwerk op afstand kunnen beheren. Dat heeft veel voordelen want je hoeft niet meer na te denken over updates van de netwerkproducten, omdat wij dat doen op afstand. Is er een probleem is in het netwerk dan bel je ons, zodat wij je verder kunnen. Wij zullen samen met jou het probleem traceren en verhelpen.

Gastnetwerk

Met een gastennetwerk wordt de veiligheid van je netwerk verbeterd, omdat klanten of bezoekers alleen gebruik kunnen maken van internet en geen toegang hebben tot de rest van het netwerk. Er zijn verschillende mogelijkheden om bezoekers toegang te geven tot het gasten netwerk zonder het afgeven van de Wifi sleutel die toegang geeft tot het bedrijfsnetwerk. De bandbreedte van een gastnetwerk is vooraf te bepalen en kan beperkt worden.

Access points via Power over Ethernet (PoE)

De stroomvoorziening van een Wifi access point wordt geregeld via Power over Ethernet (PoE). Power over Ethernet (PoE) biedt de mogelijkheid dat apparaten gevoed via de netwerk kabel.

Dat kan op twee manieren.

Bij de Wifi producten van Ubiquiti wordt standaard een PoE adapter meegeleverd waarmee de Wifi producten gevoed worden via de netwerkkabel.
Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van een PoE switch waarop je meerdere apparaten kunt aansluiten die de stroomvoorziening ook krijgen via een netwerkkabel.

Het voordeel van een Switch ten opzichte van een adapter is dat wij een switch ook op afstand kunnen beheren. Nog een voordeel is dat maar 1 kabel nodig is die aangesloten wordt op het Wifi access point.

Roaming van verbinding

Wifi Roaming is niets anders dan een naadloze overgang tussen twee access points zodat je continu goed bereik hebt waar je ook bent.

Wifi Roaming kan dus een uitkomst bieden als je in een groot gebouw werkt of woont. Ook als er buiten een goede verbinding moet zijn dan kunnen wij prima oplossingen verzorgen!

Plannen en plaatsen van access points.

Wil je garantie van een goede verbinding en goede roaming dan kun je ervoor kiezen dat wij een site survey doen. Wij komen op locatie om te bepalen wat de beste plaats is voor de Wifi access points, zodat er overal goed bereik is.

Officebox Connectiviteit

Nieuws Berichten

Hoe kan Officebox jouw organisatie voorzien van connectiviteit?

Hoe kan Officebox jouw organisatie voorzien van connectiviteit?

Officebox wil haar klanten graag in alle ICT-behoeften voorzien. Van een werkplek, hardware, telefonie tot en met connectiviteit. Om de connectiviteit te kunnen verzorgen heeft Officebox al geruime tijd een samenwerking met RoutIT. Daarnaast levert Officebox ook netwerkapparatuur en -diensten. Officebox kan jouw netwerkinfrastructuur opzetten en onderhouden.

Het oplossen van Wifi-problemen met Ubiquiti UniFi

Het oplossen van Wifi-problemen met Ubiquiti UniFi

Tegenwoordig zijn we steeds afhankelijker van draadloze verbindingen voor bijna alles wat we doen, van het streamen van media tot het uitvoeren van essentiële zakelijke taken. Maar wat gebeurt er als je Wifi-netwerk niet meewerkt? We hebben allemaal wel eens te maken gehad met frustrerende Wifi-problemen, zoals trage verbindingen, dode zones en instabiele signalen. Gelukkig is er een oplossing die deze problemen effectief kan aanpakken: de Ubiquiti UniFi.

Patchkast en bekabeling

Patchkast en bekabeling

De patchkast is een ruimte die medewerkers vaak vermijden, vanwege de wirwar aan kabels. Wij hebben de oplossing voor een geordende patchkast

Share This