Een artikel vol met MS Outlook en Teams Tips and Tricks!

door | Microsoft 365 | 0 Reacties

Of je nu veel weet van Microsoft Outlook en Microsoft Teams of juist niet; deze Microsoft Tips en Tricks zal het gebruik en de ervaring van Outlook en Teams verbeteren. Zo verbeter je de werkervaring met deze producten en ben je helemaal up-to-date!

Microsoft 365

 

Outlook e-mails als ongelezen gemarkeerd laten

Standaard is ingesteld in Outlook dat een mail gemarkeerd wordt als gelezen, wanneer je deze hebt aangeklikt. Persoonlijk vind ik het nogal lastig en wil ik juist dat mails niet automatisch gemarkeerd worden als gelezen. Aangezien je dan sneller een mail over het hoofd kan zien. Vind jij dit ook lastig? Outlook heeft hier een oplossing voor, zo zorg je ervoor dat mails niet automatisch als gelezen gemarkeerd worden. Benieuwd hoe je dit instelt? Kijk de video hiernaast!

Teams standaard online meetings uitschakelen

Het aanmaken van een Meeting in Outlook gaat standaard gepaard met een MS Teams meeting. Tijdens de corona periode was dat natuurlijk erg handig, zodat deze automatisch aangemaakt werd. 

Nu we allemaal steeds vaker met elkaar om tafel vergaderen en meetings hebben is deze functie erg onhandig. Het verwijderen van deze online meetings is dan een optie, maar je kunt ze ook standaard uitzetten wanneer je een vergadering aanmaakt of wijzigt. In deze video wordt aangegeven hoe je dit uitschakelt.

Teams meldingen en instellingen beheren

Teams is een tool die het samenwerken met collega’s en/of externen ontzettend makkelijk maakt. Teams is een programma dat de koppelingen met onder andere de Online Office pakketten, OneDrive en SharePoint maakr. Je kunt zelfs (video)bellen met Teams waardoor je alle benodigde tools allemaal bij elkaar hebt in één omgeving. Zo’n omgeving wil je natuurlijk instellen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Met deze tips en tricks voor Microsoft Teams zorg je ervoor dat je meldingsinstellingen gewijzigd worden en met welke, Online of offline, versie van MS Office de Microsoft Teams bestanden worden geopend. In enkele gevallen wil je niet dat Microsoft Teams automatisch wordt opgestart. We laten met deze tips ook zien hoe je de opstartinstellingen kunt wijzigen zodat MS Teams niet elke keer opstart wanneer Windows opstart. Ben je benieuwd? Kijk de video!

Heb jij nog tips of tricks?

Heb jij nog een handige tip voor het gebruik van Microsoft Outlook of Microsoft Teams? Of wil je graag wat meer uitleg over een bepaald product? Neem dan contact op met ons op via onderstaande knop.

Microsoft 365

Nieuws Berichten

Share This