Gerust op vakantie (en inloggen in het buitenland)

door | Het Nieuwe Werken, OfficeBox Nieuws | 0 Reacties

Voor veel mensen begint weer de zomervakantie. Lekker een paar weekjes ontspannen en opladen, weg van huis en werk. Voor ondernemers is het goed achterlaten van hun bedrijf een belangrijk aandachtspunt. En wat als u op vakantie toch ergens bij moet?
Voor al onze vakantievierende OfficeBox-abonnees stelden we onderstaande checklist op. Zodat u met een gerust hart kunt vertrekken én in het buitenland kunt inloggen op uw eigen vertrouwde bureaublad, mocht dat toch een keer nodig zijn. Heel fijne vakantie gewenst!

Voor u vertrekt

Maak een overdrachtsdocument, zet het op de gemeenschappelijke schrijf en communiceer dit aan uw directe collega’s. Zo kan iedereen dit document tijdens uw afwezigheid vinden en raadplegen. Communiceer ook duidelijk welke collega voor welke werkzaamheden verantwoordelijk is tijdens uw afwezigheid.
Informeer uw klanten over uw vakantie. Ook al lopen er niet direct opdrachten of projecten, het is attent om te melden in welke periode u afwezig bent.
Ga met een lege mailbox op vakantie. Zo voorkomt u dat uw mailbox tijdens uw afwezigheid volloopt en u na terugkomst het overzicht kwijt bent.
Stel in Outlook een out-of-office auto reply in. Communiceer daarin duidelijk welke periode u afwezig bent en wie u vervangt. Een gebruikshandleiding vindt u in Mijn OfficeBox.
Activeer uw voicemail en/of pas uw welkomstboodschap aan. Als Telefonie Online-abonnee heeft u ook de mogelijkheid van voicemail op uw vaste telefoon.
Zorg dat u uw wachtwoord weet. Het wachtwoord van uw gebruiksaccount heeft u nodig om in het buitenland te kunnen inloggen op uw eigen bureaublad.
Controleer uw gebruiksrechten. Voor inloggen in het buitenland heeft uw account de juiste rechten nodig. Deze kunt u aanvragen bij de key-user binnen uw bedrijf.
Bekijk de tarieven van uw mobiele internet voor u vertrekt. Dit voorkomt onaangename verrassingen bij thuiskomst.

In het buitenland

Maak bij voorkeur gebruik van WiFi als u inlogt op uw private cloud. Voor het bekijken, downloaden en versturen van grote bestanden is het verstandig om een WiFi-verbinding op te zoeken. Het gebruik hiervan is vaak goedkoper, of soms zelfs gratis.
Schakel uw mobiele internet uit als u het niet nodig heeft. Applicaties en programma’s op smartphones maken soms zonder dat u het weet verbinding met mobiel internet. Door uw mobiele internet uit te zetten of te blokkeren voorkomt u onverwacht hoge internetkosten.
Bekijk mobiele webpagina’s in plaats van volledige websites. Veel webpagina’s beschikken ook over een mobiele versie – zoals m.nu.nl in plaats van nu.nl. Deze mobiele pagina’s verbruiken minder data en laden een stuk sneller. Handig voor kostenbesparing én bij langzamere verbindingen.

Officebox

Nieuwsberichten

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren