Haal meer uit Microsoft PowerPoint met deze Tips!

door | Officebox 365 | 0 Reacties

Microsoft PowerPoint is uitermate geschikt voor het maken van professionele presentaties. Daarnaast kun je prima samenwerken m.b.v. Microsoft PowerPoint Online of met behulp van Microsoft Teams op afstand een presentatie geven. In dit artikel geven we een aantal tips die het gebruik van Microsoft PowerPoint i.c.m. een Microsoft 365 Licentie nog beter maken.

Microsoft Powerpoint

Presenteren via Microsoft Teams

Een Presentatie geven in Microsoft Teams kan eenvoudig worden gerealiseerd. Wanneer je deelneemt aan een vergadering in Microsoft Teams dan kun je, door op de knop “Presenteren in Teams”, de presentatie direct starten vanuit PowerPoint zonder te zoeken waar de presentatie is opgeslagen.

 

PowerPoint presenteren in Teams

De presentatie zal nu worden weergegeven in MS Teams.

Zorg ervoor dat je Teams en PowerPoint up-to-date zijn en de presentatie in de Microsoft cloud staat (OneDrive of SharePoint).

PowerPoint Presentatie opslaan als Video

Het klinkt gecompliceerd maar het is vrij eenvoudig om een presentatie op te slaan als Video. Ben je dus onbekend met videobewerkingsprogramma’s en wel bekend met Microsoft PowerPoint dan kun je de presentatie omzetten zoals in onderstaande video wordt getoond.

Interactie met publiek d.m.v. een QR-code

Heb je wel eens een presentatie gegeven? Dan krijg je ongetwijfeld de vraag of je de presentatie wilt delen met je publiek. In veel gevallen wordt er ook om je contactgegevens gevraagd die je misschien niet altijd paraat hebt.

Hoe makkelijk is het dat je de gegevens allemaal klaar hebt staan en jij je publiek daarheen kunt sturen d.m.v. een QR-code?

Je kunt een invoegtoepassing downloaden en installeren via het menu Invoegen, klik dan op invoegtoepassing en vervolgens op invoegtoepassing downloaden. Download vervolgens de App “qr4office”.

 

Je kunt de QR-code personaliseren met de kleurcodes van je bedrijf. Je kunt de QR-code de grootte meegeven die jij wilt.

Andere opties zijn een URL aanmaken, een telefoonnummer delen, Mailadres toevoegen, SMS or GEO-locatie toevoegen.

Het handigst is waarschijnlijk de presentatie delen via een link in OneDrive en daar alle bovengenoemde gegevens plaatsen zodat iedereen deze kan downloaden tijdens of na de presentatie.

Er zijn genoeg tips en tricks te bedenken voor Microsoft PowerPoint. Heb jij nog een leuke tip die niet mag ontbreken aan dit lijstje? Laat het ons dan weten via onderstaande knop.

Zorg ervoor dat je Teams en PowerPoint up-to-date zijn en de presentatie in de Microsoft cloud staat (OneDrive of SharePoint).

Microsoft 365

Nieuws Berichten

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren