Hybride werkplek is toekomst cloud computing

door | Het Nieuwe Werken | 0 Reacties

Nu steeds meer software-aanbieders in navolging van partijen als Exact en AFAS overgaan tot het aanbieden van hun software als een webapplicatie, lijkt een nieuwe fase in cloud computing te zijn aangebroken. Van centrale dataopslag in een volledig beheerde private cloud, zullen we steeds meer gaan werken vanuit een hybride werkplek waarbij onze bedrijfsdata verdeeld bij verschillende softwarepartijen wordt opgeslagen. De belangrijkste taak voor OfficeBox ligt in onze visie dan in de naadloze aansluiting van al die verschillende clouds tot één werkbaar en gebruiksvriendelijk geheel.

Eén centrale private cloud

Het overgrote deel van onze gebruikers werkt van oudsher in één centrale private cloud. Dat wil zeggen, een afgeschermde individuele werkomgeving voor één organisatie, op de servers van OfficeBox. Alle software staat daar geïnstalleerd en ook de dataopslag gebeurt daar. Het grote voordeel van deze constructie is dat de OfficeBox-helpdesk overal bij kan. Wat er ook aan de hand is met een werkplek – software, dataopslag, printers, de internetverbinding – gebruikers kunnen altijd terecht bij dezelfde helpdesk. Onze klanten ervaren dat als prettig, het gevoel van een ICT-collega die je even belt als je ondersteuning nodig hebt.

Steeds meer webapplicaties

Maar de markt is in beweging. Een groeiend aantal bedrijfsspecifieke applicaties die we beschikbaar stellen in de private clouds van onze klanten, staat niet meer geïnstalleerd op de OfficeBox-servers. Leveranciers van boekhoudprogramma’s en CRM-pakketten bieden hun producten steeds vaker online aan, via een eigen cloud. En met de komst van Office 365 maakt nu ook Microsoft de overstap naar cloud computing.

Applicaties binnen OfficeBox en webapplicaties combineren

Om tegemoet te komen aan de wens om bedrijfsapplicaties binnen OfficeBox en online applicaties gehost bij softwareleveranciers te combineren in één overzichtelijke werkomgeving, heeft OfficeBox twee jaar geleden de overstap gemaakt naar een modulair product: OfficeBox Werkplek Online. De basisversie omvat MS Office plus centrale dataopslag. Extra applicaties, zowel software op de servers van OfficeBox als online producten, kunnen per medewerker worden ‘opgestapeld’. De specifieke combinatie van applicaties die een medewerker ter beschikking heeft, inclusief één verkenner voor overzichtelijk bestandsbeheer, is beschikbaar in een online bureaublad. Werkplek Online is daardoor heel gebruiksvriendelijk, zeker als het gaat om het snel kunnen raadplegen van applicaties en bestanden in al die verschillende clouds.

Overgang naar hybride werkplek

Als straks alle applicaties alleen nog verkrijgbaar zijn als webapplicatie, met dataopslag in de clouds van de verschillende softwareleveranciers, wordt het tijd om afscheid te nemen van het online bureaublad op de servers van OfficeBox. Als daarop geen software meer gehost wordt en geen data meer wordt opgeslagen, is het handhaven van een dergelijke constructie onnodig ingewikkeld en kostbaar voor onze gebruikers. Een verzameling snelkoppelingen naar de verschillende, online aangeboden, webapplicaties volstaat dan ruimschoots.

OfficeBox365

Een dergelijke hybride werkplek (een werkplek samengesteld uit diverse online producten, red.) biedt OfficeBox in de vorm van het veel gunstiger geprijsde OfficeBox365. Met als belangrijkste meerwaarde dat we al die losse componenten voor onze klanten ‘aan elkaar knopen’ en ze hierin ook goed kunnen adviseren. Zodat ze naadloos kunnen blijven werken, hun apparatuur goed beveiligd is, al hun printers en randapparatuur het blijven doen én bestanden op de juiste plek worden opgeslagen en gemakkelijk terug te vinden zijn. U wil tenslotte niet thuis inloggen om erachter te komen dat dat ene document alleen op uw werkcomputer staat. Of opgeslagen bestanden helemaal niet meer terug kunnen vinden.

Officebox

Nieuwsberichten

Tips voor het herkennen van phising mails!

Tips voor het herkennen van phising mails!

Er zijn regelmatig phising mails in de omloop. Officebox probeert deze mails af te vangen via de Barracuda spam filter. Mocht er onverhoopt toch een mail doorheen slippen, dan is het belangrijk om ervan bewust te zijn hoe je een phising mail kunt herkennen. Hieronder zijn een aantal praktische tips te lezen waar je op kan letten, want je kunt nooit veilig of voorzichtig genoeg zijn.

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren