Microsoft Forms, hoe en waarvoor gebruik je het?

door | Microsoft 365 | 0 Reacties

Microsoft heeft veel verschillende applicaties en tools. De bekendste tools worden dagelijks intensief gebruikt, denk aan: Outlook, Teams, Word, Excel, PowerPoint en nog meer. Microsoft heeft ook tools ontwikkeld die minder bekend zijn. Microsoft Forms is daar één van. Officebox legt in dit artikel uit wat Microsoft Forms is, waar je het voor kan gebruiken en wat erin mogelijk is. Misschien kom je erachter dat dit net de tool is waar jij naar op zoek was!

Microsoft Forms

 

Wat is Microsoft Forms?

Microsoft Forms is een tool voor het maken van vragenlijsten. Microsoft Forms is gratis beschikbaar voor iedereen met een Microsoft-account. 

Waar kun je Microsoft Forms voor gebruiken?

Met Microsoft Forms kan je online een vragenlijst maken. Dit kan zijn voor een enquête, een inschrijfformulier, een aanvraag, een poll of toets. Al met al, een tool die voor veel doeleinden te gebruiken is. Je kan de vragenlijst sturen via de mail, een link of een QR-code. De resultaten worden verzameld en zijn direct in te zien. Je kunt de resultaten ook exporteren naar een Excel bestand. 

Wat is er mogelijk in Microsft Forms?

Je kunt de vragenlijst personaliseren met jouw bedrijfslogo, een thema en een inleiding. Hierna kun je vragen gaan toevoegen. Je kunt diverse soorten vragen toevoegen: meerkeuzevragen, een open vraag, een beoordelingsvraag, een Likertschaal vraag, een classificatievraag of een vraag voor de Net Promoter Score. Ook kun je vertakkingen instellen, voorbeeld: als een respondent een bepaald antwoord geeft wordt er een andere vraag getoond. In Microsoft Forms kun je met een collega samenwerken aan een formulier. Dit doe je door een collega toegang te geven om het formulier te bewerken. 

Microsoft 365

Nieuws Berichten

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren