Microsoft SharePoint: wat is het en wat kun je ermee?

door | Microsoft 365, Officebox 365 | 0 Reacties

Je zal de term SharePoint vast al wel eens hebben gehoord. Steeds meer organisaties werken namelijk met Microsoft SharePoint. Maar wat is SharePoint eigenlijk? En wat kan je ermee doen? Dat lees je in dit artikel!

Microsoft Sharepoint 

Wat is SharePoint?

SharePoint is een platform gecreëerd door Microsoft. SharePoint is een online samenwerkingsplatform. Om SharePoint te gebruiken heb je een Microsoft 365 licentie nodig, een wifi-verbinding en een browser om naar SharePoint te gaan.  

Officebox verkoopt veelal de Microsoft 365 Business Basic en de Microsoft 365 Business Premium licentie, hier zit SharePoint bij inbegrepen.  

Wat kan je doen met SharePoint?

Met SharePoint kun je informatie en data van jouw organisatie online beschikbaar maken. Binnen SharePoint heb je een veilige omgeving om in samen te werken, bestanden op te slaan en te delen. Ook kun je met externen samenwerken door een SharePoint site te delen.  

In SharePoint kun je werken met Word-, Excel- en PowerPointdocumenten. Je kunt bestanden aanmaken, bewerken, opslaan en verwijderen. Dit doe je online, waardoor aanpassingen direct worden verwerkt.  

Binnen SharePoint kun je medewerkers rechten geven, zodat ze bij bepaalde informatie mogen. Op die manier kun je de juiste mensen toegang geven tot de juiste documenten.  

Microsoft Teams & SharePoint

SharePoint is naadloos geïntegreerd in Microsoft Teams. Binnen Microsoft Teams kun je bestanden opslaan in teams. Als je een bestand opent via Teams dan wordt hiervoor op de achtergrond gebruik gemaakt van SharePoint. Zo werk je eigenlijk met SharePoint zonder dit door te hebben. Binnen Teams kun je ook bestanden aanmaken, bewerken, opslaan en verwijderen. Deze aanpassingen zijn binnen SharePoint ook direct zichtbaar. Microsoft Teams is als het ware een voorkant van SharePoint.  

Intranet binnen SharePoint

Binnen SharePoint is het ook mogelijk om een intranet en/of extranet te maken. Met behulp van een intranet kun je medewerkers direct toegang geven tot online omgevingen waar ze normaalgesproken voor moeten inloggen. Denk aan PowerBI, Infine, etc. De inloggegevens die reeds zijn ingevuld zullen overeenkomen met de gegevens die nodig zijn om een salarisstrook in te zien, vrije dagen in te boeken, je kunt zelfs een ticket systeem maken waarbij jouw klanten een vragen kunnen indienen.  

Naast het eenvoudig kunnen benaderen en betere service bieden kun je ook intern beter communiceren met een intranet door verjaardagen te delen, evenementen kenbaar te maken en een kennissysteem te bouwen.  

 

Wil je er meer over weten? Neem contact met ons op, zodat wij vrijblijvend een afspraak kunnen plannen om een demo te geven. Je kunt contact opnemen door te mailen naar verkoop@officebox.nl of bel naar 088 1183210.

 

Microsoft 365

Nieuws Berichten

Share This