Microsoft Yammer: wat is het en wat kan je ermee?

door | Microsoft 365 | 0 Reacties

Microsoft heeft veel verschillende applicaties en tools. De bekendste tools worden dagelijks intensief gebruikt, denk aan: Outlook, Teams, Word, Excel, PowerPoint en nog meer. Microsoft heeft ook tools ontwikkeld die minder bekend zijn. Yammer is daar één van. Officebox legt in dit artikel uit wat Yammer is, waar je het voor kan gebruiken en wat erin mogelijk is. Misschien kom je erachter dat dit net de tool is waar jij naar op zoek was!

Microsoft yammer

 

Wat is Yammer?

Yammer is een webapplicatie van Microsoft. Het is een applicatie die gebruikt kan worden binnen een organisatie. Yammer is een laagdrempelige applicaties waar medewerkers kennis en informatie kunnen delen met hun (indirecte) collega’s. Organisaties gebruiken Yammer vooral om de samenwerking en connectiviteit binnen de organisatie te verbeteren. De webapplicatie Yammer wordt al door miljoenen mensen gebruikt.

Wat kun je doen met Yammer?

Je kunt op Yammer berichten plaatsen over waar je aan werkt, een succes wat je hebt behaald, een mededeling of een nieuwtje delen. Je kunt een foto of bijlage toevoegen aan dit bericht. Het bericht wordt dan gedeeld op het platform en jouw collega’s kunnen het bericht lezen, leuk vinden of erop reageren. Ook kun je een vraag stellen, een compliment geven aan een collega, een poll starten of een discussie beginnen. Samengevat: binnen Yammer heb je diverse mogelijkheden om informatie te delen of in contact te komen met je collega’s. Voor grote organisaties is het handig om community’s toe te voegen, zodat je berichten kan delen met een geselecteerde groep collega’s (bijvoorbeeld een bepaalde afdeling).

Microsoft Teams wordt vooral gebruikt om samen te werken met je directe collega’s. Yammer wordt vooral gebruikt voor communicatie binnen het bedrijf en grotere groepen. Hiermee dus ook met indirecte collega’s, waar je niet vaak mee samen werkt.

Hoe kom ik aan Yammer?

Yammer zit inbegrepen bij de Microsoft 365 licenties. Je gaat naar Yammer.com en logt daar in met je Microsoft gebruikersnaam (meestal je mail) en je wachtwoord.

Microsoft 365

Nieuws Berichten

Share This