Officebox 365

Wat kun je met de Office Portal?

De online office portal geeft je de mogelijkheid om je bestanden in te zien wanneer je bijvoorbeeld geen eigen PC bij je hebt en wanneer je een bijvoorbeeld een bestand wilt versturen via Microsoft OneDrive naar een klant, leverancier of collega. Je kunt in principe op elk willekeurig apparaat inloggen via de office portal zodat je niet afhankelijk bent van je eigen PC.

De office portal biedt eveneens de mogelijkheid om je mail via een webbrowser te bekijken wanneer je niet beschikt over een offline of mobiele versie van Microsoft Outlook.

Uiteraard zijn ook alle andere officepakketten zoals Microsoft Office, Microsoft Excel, Microsoft Teams online beschikbaar om bestanden ook online te kunnen bewerken, delen of om samen te werken.

 

Hoe kun je inloggen bij de Office portal?

portal-office-inloggen-microsoft-office-portal-365

Het inloggen bij je office portal is vrij eenvoudig. Ga simpelweg naar portal.office.com of naar login.microsoftonline.com en log in met de inloggegevens die je hebt ontvangen. Voer bij het inlogscherm je e-mailadres in en vervolgens het wachtwoord dat je hebt ontvangen of zelf hebt aangemaakt. Tevens dien je een Multi Factor Authenticatie (MFA) te accepteren om verder te kunnen met inloggen.

In je portal bij Office zie je vervolgens alle online Office pakketten die je kunt gebruiken aan de linkerkant van het scherm. Klik het pakket waar je gebruik van wilt maken en de rest wijst zich vanzelf. Uiteraard zijn alle documenten die je in OneDrive hebt opgeslagen direct te bewerken via de online office pakketten.

 

Toch liever met een offline versie van Office werken?

Wil je toch liever op je eigen PC werken met een geïnstalleerde (offline-versie) van de Microsoft Office pakketten dan kan dat natuurlijk ook. Met de geïnstalleerde versie van Microsoft Office heb je ook meer mogelijkheden dan de online versie. Helaas biedt niet elke licentie de mogelijkheid om een offline-versie van Office te installeren op de PC. Mocht je deze mogelijkheid dus niet hebben dan kun je contact opnemen met de systeembeheerder.

Het installeren van de software wijst zich vanzelf. Klik bij je office portal op de link “Office Installeren” en kies ‘één van de twee mogelijkheden. Er zal vervolgens een applicatie gedownload en geïnstalleerd worden.  Het is daarna slechts een kwestie van inloggen met de Microsoft-inloggegevens en je kunt aan de slag.

Portal-office-online-office-pakketten
Offline-versie-van-Office-installeren-op-je-PC-via-Portal-Office-Alle-Online-Office-Applicaties-gewoon-op-je-PC

Microsoft Office 365 wordt Microsoft 365:

Microsoft Office 365 was de verzamelnaam van producten waaronder Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive, Outlook en Teams. Deze applicaties kunnen offline gebruikt en geïnstalleerd worden op een PC. De Microsoft Office 365 apps kunnen daarnaast ook online worden gebruikt zodat je flexibel kunt werken met de Microsoft office 365 producten en overal bij je bestanden kunt komen.

Microsoft Office 365 heeft de naam sinds 21 april 2020 gewijzigd naar Microsoft 365 omdat de naam Microsoft Office 365 niet meer paste met alle extra diensten die Microsoft inmiddels aanbiedt.

Wat zijn de nadelen van Microsoft ( Office ) 365?

  • Zodra accounts of mailboxen zijn aangemaakt bij Microsoft Office 365 dan kan het een poosje duren voordat deze echt zichtbaar zijn. Dat gaat anders wanneer een mailbox word aangemaakt bij Officebox. De mailadressen/mailboxen en andere data is bij Officebox per direct beschikbaar wanneer deze zijn aangemaakt.
  • Als je support vragen hebt m.b.t. de producten van Microsoft Office 365 en je hebt geen Nederlandse Microsoft Partner zoals Officebox dan dien je de vragen te stellen aan Microsoft Engineers die vaak Engels spreken en je moet rekening houden met tijdsverschillen.
  • Je bent grotendeels afhankelijk van Microsoft. Als de mailserver bijvoorbeeld niet werkt dan is Microsoft de enige die dit kan oplossen. Daarop heeft Officebox geen invloed.

Conclusie

Met je office portal heb je een centraal punt waar je met behulp van je browser alle office software ter beschikking hebt op elke willekeurige PC. Daardoor kun je altijd flexibel werken en heb je altijd alle applicaties en bestanden bij de hand waar je ook bent.

Telefonie Online

Overige Nieuws Berichten

Wat is een 088 nummer? En 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer? En 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer en hoe kun je een 088 nummer aanvragen. Lees de voordelen en voorwaarden van een 088 bedrijfsnummer en hoe Officebox het nummer op een slimme manier kan koppelen aan de Telefonie Online telefooncentrale. VoIP telefonie Online Wat is een...

Bellen via Wifi en 5G met Bria VoIP Telefoon

Bellen via Wifi en 5G met Bria VoIP Telefoon

Maak kennis met onze nieuwe softphone en mobiele telefoon App oplossing die op alle besturingssystemen geïnstalleerd kan worden! Flexwerken wordt hierdoor nog eenvoudiger en beter gemaakt.

ISDN 15/20/30 stopt – Stap over op VoIP

ISDN 15/20/30 stopt – Stap over op VoIP

Vorig jaar en eerder dit jaar hebben ISDN 1 en ISDN 2 al plaats gemaakt voor VoIP. ISDN 15/20/30 stopt volgend jaar per 1 oktober 2021 en zal dan ook volledig worden vervangen door VoIP. Stap over van ISDN naar VoIP van Officebox […]

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren