Officebox behaalt de ISO 27001 hercertificering!

door | Officebox Nieuws | 0 Reacties

In december 2019 hebben we ons ISO27001 certificaat behaald. Dit certificaat biedt jou en ons de zekerheid dat we aan alle eisen voldoen omtrent de beveiliging van informatie. Met het ISO27001 Certificaat voldoen we aan de Wet Bescherming en Persoonsgegevens (AVG). Elk jaar werden de processen weer onder de loep genomen d.m.v. een audit door een externe instantie zoals TÜV Nederland.

Met trots kondigen wij aan dat wij de ISO 27001-Certificering opnieuw hebben behaald, een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging. Met deze certificering tonen wij aan dat we voldoen aan de hoogste internationale normen op het gebied van informatiebeveiliging.

Onze inzet voor informatiebeveiliging is altijd een prioriteit geweest voor ons bedrijf, maar deze certificering bewijst dat we de juiste procedures, processen en controles hebben om onze klanten en partners te beschermen tegen cyberdreigingen en andere risico’s die kunnen leiden tot datalekken en bedrijfsstoringen.

Ons team heeft hard gewerkt om deze certificering te behalen en we willen dan ook graag onze medewerkers en partners bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij het implementeren van ons Information Security Management System (ISMS) op basis van de ISO 27001-norm.

ISO27001-transparant

Wat is ISO 27001?

 

ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging die specifiek gericht is op het implementeren van een Information Security Management System (ISMS) in een organisatie. Deze norm is niet specifiek bedoeld voor ICT, maar kan wel heel nuttig zijn voor ICT-bedrijven en organisaties die veel met ICT werken.

ICT-systemen zijn vaak kwetsbaar voor verschillende vormen van cyberaanvallen, zoals hacking, malware en phishing. Daarom is het voor organisaties die veel met ICT werken belangrijk om de informatiebeveiliging goed op orde te hebben. Een ISMS, gebaseerd op de ISO 27001-norm, biedt een gestructureerde en systematische aanpak voor het identificeren van risico’s, het implementeren van beveiligingsmaatregelen en het monitoren en verbeteren van de informatiebeveiliging.

Een ISMS op basis van ISO 27001 kan helpen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen en kan daarmee bijdragen aan het minimaliseren van risico’s en het voorkomen van schade als gevolg van cyberaanvallen.

 

AVG

Awareness training over ISO 27001-norm

 

Een belangrijk onderdeel van een ISMS is de bewustwording van medewerkers en andere stakeholders over de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en de maatregelen die zijn genomen om deze risico’s te verminderen. Dit geldt niet alleen voor medewerkers van de organisatie, maar ook voor onze klanten en andere partners.

In het kader van bewustwording kan het nuttig zijn om jouw medewerkers te trainen met een awareness training. Dit helpt je bewust te worden van de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en om jouw organisatie te laten zien hoe je je eigen gegevens kunt beschermen.

We blijven ons inzetten voor het verbeteren van onze informatiebeveiliging en het beschermen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van onze informatie. We zijn blij dat we onze klanten en partners kunnen verzekeren dat hun gegevens bij ons in veilige handen zijn.

Officebox

Nieuwsberichten

Share This