Tips voor werken in de cloud

door | Het Nieuwe Werken | 0 Reacties

Met een private cloud van Officebox bent u technisch helemaal klaar voor Het Nieuwe Werken. Maar dan de praktijk. Waar moet u als thuis- of flexwerker nu op letten? Hoe haalt u het maximale uit het werken ‘in the cloud’? Een aantal tips voor u op een rijtje.

1. Zorg voor een goede werkplek

Werkt u veel thuis of in een café, restaurant of hotel? Of maakt u gebruik van professionele flexwerklocaties? Waar u ook werkt, zorg voor een goede werkplek.

Is uw werkplek ergonomisch in orde? Een goede stoel en een tafel of bureau op de juiste hoogte zijn noodzakelijk om geen lichamelijke klachten te krijgen. Meerdere uren achtereen werken aan de keukentafel is over het algemeen geen goed idee.

Daarnaast zijn goede technische faciliteiten belangrijk. U heeft een goede en stabiele internetverbinding nodig om (online) te kunnen werken in uw private cloud. En heeft u wellicht een printer nodig?

Hou bij de keuze van een werkplek ook rekening met het type werkzaamheden. Wilt u rustig kunnen bellen of een rapport uitwerken, dan is thuis werken handiger dan in een hotellounge. Maar wilt u klanten of collega’s ontvangen, dan past een openbare ruimte wellicht beter.

2. Communiceer over uw werkzaamheden

Het voordeel van werken ‘in the cloud’ is dat u als medewerker veel meer vrijheid krijgt om uw werkzaamheden naar eigen inzicht in te delen en uit te voeren. Maar het is wel belangrijk om regelmatig met uw leidinggevende en collega’s te bespreken waar u mee bezig bent. Als Nieuwe Werker bent u minder vaak fysiek aanwezig in uw organisatie. Dat betekent dat u niet dagelijks even bij uw leidinggevende of een collega kunt langslopen om zaken te bespreken. Uiteraard zijn hier andere communicatiemiddelen voor, maar pas op dat u genoeg ‘in beeld’ blijft. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk welke resultaten u behaalt.

3. Houd contact met collega’s

Het is niet alleen belangrijk om structureel contact te houden met uw leidinggevende over uw werkzaamheden. Let er ook op dat u regelmatig ‘live’ contact hebt met uw collega’s. Met het werken in de cloud loopt u namelijk het risico dat u zo zelfstandig te werk gaat, dat u de binding met uw organisatie verliest. Plan daarom voldoende (sociale) contactmomenten om even bij te praten.

4. Let op de veiligheid van bedrijfsinformatie

Wanneer u regelmatig op pad bent voor uw bedrijf, reist de bedrijfsinformatie met u mee. De beveiliging hiervan is daarom extra belangrijk. Met een private cloud van Officebox is het gelukkig niet meer nodig om met (makkelijk zoek te raken) usb-sticks te werken. Uw gegevens zijn altijd beveiligd opgeslagen in de cloud, vanaf welke locatie u ook verbinding maakt. Let er echter wel goed op dat u uw laptop vergrendelt als u in een openbare ruimte u even van uw werkplek gaat.

Officebox

Nieuwsberichten

Tips voor het herkennen van phising mails!

Tips voor het herkennen van phising mails!

Er zijn regelmatig phising mails in de omloop. Officebox probeert deze mails af te vangen via de Barracuda spam filter. Mocht er onverhoopt toch een mail doorheen slippen, dan is het belangrijk om ervan bewust te zijn hoe je een phising mail kunt herkennen. Hieronder zijn een aantal praktische tips te lezen waar je op kan letten, want je kunt nooit veilig of voorzichtig genoeg zijn.

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren