Zee Drive – SharePoint Mapping

door | Microsoft 365, Productinfo | 0 Reacties

Als je veel bestanden moet synchroniseren vanuit Microsoft Teams of Microsoft SharePoint met je lokale computer dan gaat het nog wel eens fout. Als veel gegevens vanuit Teams of SharePoint op een PC beschikbaar wilt hebben dan kan dit problemen geven met synchroniseren. Zee Drive biedt daarvoor een geschikte oplossing.

Microsoft 365

Wat is Zee Drive?

Zee drive is een stukje software waarmee SharePoint drive letters kan toewijzen aan Teams of OneDrive. Had je bijvoorbeeld op een fileserver een F:- schijf voor klanten data en een H:- schijf met persoonlijke data? Dan kan Zee Drive dat, met behulp van een administrator van Officebox, toewijzen.

Hoe werkt Zee Drive?

Een Officebox administrator kan, samen met jouw organisatie, een plan maken hoe de schijfletters ingedeeld moeten worden. Vervolgens maken wij een inlogcode met activatie code waarmee alle drive letters, na het installeren van Zee Drive op de pc van een medewerker, verschijnen zodra hij/zij inlogt.

Je hebt op deze manier een directe verbinding naar de SharePoint omgevingen die aan jou zijn toegewezen.

Waarom Zee Drive?

SharePoint biedt natuurlijk ook een mogelijkheid om via OneDrive bestanden naar je lokale omgeving te synchroniseren. Het probleem daarmee is echter dat het synchroniseren niet altijd even soepel verloopt. Door gebruik te maken van Zee Drive is het niet meer nodig om elk Team of SharePoint Site handmatig te synchroniseren.

Voordelen Zee Drive

Met behulp van Zee Drive is het navigeren door de mappen een stuk sneller dan bij SharePoint. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van Cache. Cache betekent niets anders dan voorraad of opslagplaats. Bij de computer wordt met cache een deel van het geheugen bedoeld waar tijdelijke bestanden worden bewaard.

Nadelen Zee drive

Helaas is het gebruik van Zee Drive alleen mogelijk voor Windows omgevingen en niet beschikbaar voor de MAC PC.

Microsoft 365

Nieuws Berichten

Share This