Beveiliging bij Officebox

door | OfficeBox Nieuws | 0 Reacties

Officebox krijgt regelmatig de vraag hoe wij de beveiliging hebben geregeld en of er back-ups gemaakt worden van de data. Vooral de afgelopen dagen krijgen we aanvullende vragen over de beveiliging. Dit komt onder andere door het volgende nieuwsbericht. Officebox wil haar relaties zo goed als mogelijk informeren over het beveiligen van de ICT-omgeving. Wat kan je zelf doen om het risico op een hack te minimaliseren en wat moet je doen als er onverhoopt toch iets misgaat.

Security Nieuws

Hoe wordt een computer of server gehackt?

De meeste aanvallen komen binnen via de e-mail. In een ontvangen e-mail bericht zal de kwaadwillende een bijlage plaatsen of een link naar een website. Op het moment dat je het bestand of de link aanklikt zal er ransomware (gijzelsoftware) geïnstalleerd worden op jouw apparaat. Deze ransomware (gijzelsoftware) zorgt ervoor dat anderen toegang krijgen tot je systeem en jij wordt uitgesloten. Je kunt dus niet meer bij je data of software, die je dagelijks gebruikt, totdat je geld overmaakt naar de criminelen om ervoor te zorgen dat je weer bij je data kunt. Servers binnen Officebox hebben dit ondervangen doordat je, als gebruiker, zelf geen software kan installeren. Dit naast aanvullende securitysoftware als Barracuda.

Ook is het gebruik van zwakke wachtwoorden zoals Welkom01, Geheim123 of wachtwoorden die hierop lijken zijn te makkelijk. Criminelen maken hier gebruik van om een systeem te hacken. Verander daarom het wachtwoord en maak het een stuk lastiger voor de criminelen zoals beschreven in het volgende artikel. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je erachter komt of je wachtwoord is gehackt en hoe je beter kunt omgaan met het aanmaken van wachtwoorden.

Hoe kun je de kans dat je gehackt wordt minimaliseren?

Wees altijd alert op de mails die je ontvangt en het email-adres waar de mail vandaan komt. Zorg ervoor dat de SPF-records goed zijn ingesteld als je mail niet door Officebox wordt gehost. SPF-Records zorgen er namelijk voor dat alleen geautoriseerde servers mails mogen versturen vanaf jouw domeinnaam. Wij leggen je meer uit wat SPF precies is in het volgende artikel.

Tip: klik niet zomaar op bestanden die je hebt ontvangen als je niet zeker weet wie de afzender is.

We adviseren altijd om gebruik te maken van Multi Factor Authenticatie zodat je niet alleen een wachtwoord moet invoeren, maar je inlogpoging ook moet verifiëren m.b.v. je mobiele telefoon.

Wat doe je als je toch bent gehackt?

Natuurlijk hoop je dat het nooit zal gebeuren, maar de kans is aanwezig dat het een keer misgaat. Wat doe je in zo’n situatie als het je eigen computer betreft?

Probeer vooral rustig te blijven en maak vooral geen overhaaste beslissingen om je data te redden. Verbreek de verbinding met het internet en/of de wifi om je data veilig te stellen. Heb je meerdere computers in het netwerk?  Zorg er dan voor dat deze ook geen verbinding meer hebben met het internet of het netwerk.

Verander je wachtwoorden en zorg ervoor dat Multi Factor Authenticatie, waar mogelijk, is ingeschakeld.

Probeer te achterhalen wat er mis is gegaan. Indien Ransomeware is geïnstalleerd betaal dan niet maar probeer via het No More Ransom project de ransomware te verwijderen.

Is er ransomware op een bepaalde manier geconstateerd op een server van Officebox? Neem dan simpelweg contact met ons op zodat wij het verder voor je kunnen oppakken.

Conclusie:

Qua beveiliging doet Officebox er alles aan om ervoor te zorgen dat activiteiten van criminelen worden afgevangen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een mail niet wordt afgevangen door de spamfilter. Wees daarom altijd alert en neem contact met ons op als je niet zeker weet wat je moet doen. Volg de tips, die we in dit artikel geven, op om zo veilig mogelijk te kunnen werken.

Officebox Nieuws

Overige Nieuws Berichten

Wat is een 088 nummer? En 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer? En 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer en hoe kun je een 088 nummer aanvragen. Lees de voordelen en voorwaarden van een 088 bedrijfsnummer en hoe Officebox het nummer op een slimme manier...

Bellen via Wifi en 5G met Bria VoIP Telefoon

Bellen via Wifi en 5G met Bria VoIP Telefoon

Maak kennis met onze nieuwe softphone en mobiele telefoon App oplossing die op alle besturingssystemen geïnstalleerd kan worden! Flexwerken wordt hierdoor nog eenvoudiger en beter gemaakt.

ISDN 15/20/30 stopt – Stap over op VoIP

ISDN 15/20/30 stopt – Stap over op VoIP

Vorig jaar en eerder dit jaar hebben ISDN 1 en ISDN 2 al plaats gemaakt voor VoIP. ISDN 15/20/30 stopt volgend jaar per 1 oktober 2021 en zal dan ook volledig worden vervangen door VoIP. Stap over van ISDN naar VoIP van Officebox […]

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren