Valse Phishing Emails in omloop!

door | OfficeBox Nieuws | 0 Reacties

Phishing email ontvangen? Wees voorzichtig en klik niet zomaar op een foto, bijlage of een link die gestuurd worden via de email. Deze berichten komen regelmatig voorbij [...]

Valse Phishing Emails in omloop!

Phishing email ontvangen? Wees voorzichtig en klik niet zomaar op een foto, bijlage of een link die gestuurd worden via de email. Deze berichten komen regelmatig voorbij in het nieuws of op andere websites, omdat de methodes steeds brutaler worden. Cybercriminelen proberen op allerlei manieren achter jouw gegevens te komen om daar vervolgens misbruik van te maken. In dit artikel willen we enkele nieuwe methodes onder de aandacht brengen en tips geven waaraan je phishing mail kunt herkennen.

Phishing-Email-Microsoft-Voicemail
Er zijn regelmatig phishing mails in omloop die het vertrouwen uitstralen van een betrouwbaar bedrijf of persoon zoals Microsoft, een vriend(in) of je werkgever. Bij het openen van de e-mail zul je misschien niet direct opmerken dat het een mail is die niet afkomstig is van Microsoft, een vriend(in) of je werkgever.

Vaak zie je zie je een bijlage of een berichtgeving die doet denken dat het voor jou is bedoeld met de intentie dat je erop gaat klikken.

Bij het openen van een bijlage zal geprobeerd worden om malafide software te installeren op de PC of server waarop je werkt zoals uitgelegd in het artikel Wees voorzichtig met email en het openen van bijlages.

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat je een phishing email ontvangt van bijvoorbeeld Microsoft waarin staat dat een collega of leverancier je een bestand heeft gestuurd of een bericht van Microsoft waarin staat dat er een voicemail klaar staat.

Je wordt vervolgens omgeleid, als je op de link of de illustratie klikt, naar een website die lijkt op een inlogpagina van bijvoorbeeld Microsoft, maar dat niet is. In veel gevallen word er ook geprobeerd om je om te leiden naar een website waar vervolgens malafide software word geïnstalleerd  op de PC of server waarop je werkt.

Wees extra alert op de URL die je ziet door met de muis op een link te plaatsen zonder deze aan te klikken. Als de link er verdacht uitziet dan kunt u deze rapporteren als phishing email.

Email adressen voor het rapporteren van phishing email die afkomstig lijken te zijn van grote Nederlandse bedrijven zijn hier vermeld. Rapporteren van phishing mail van Microsoft kan worden gedaan met behulp van het volgende artikel.

Heb je toch op een link geklikt dan raden we aan om het wachtwoord direct te wijzigen. En eventueel contact op te nemen met Officebox op telefoonnummer 088 118 3200!

Mijn Officebox: Doorschakelingen wijzigen, een ander bericht op het antwoordapparaat, wijzigingen in keuzemenu’s, voicemail in- of uitschakelen. Met Mijn Officebox pas je eenvoudig zelf de instellingen van je telefooncentrale aan.

Servicedesk: De Officebox Servicedesk staat gratis en onbeperkt voor je klaar. Medewerkers mogen direct zelf contact opnemen, ook als ze thuiswerken.

Officebox

Nieuwsberichten

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren