Franchiseketen Mooi Parfumerie kiest voor online ICT

door | OfficeBox Nieuws | 0 Reacties

OfficeBox, leverancier van full service online ICT op abonnementsbasis, verwelkomt een nieuwe klant in de retailbranche. Franchiseketen Mooi Parfumerie gaat haar winkelprocessen automatiseren met behulp van OfficeBox Server Online. Hiermee is de organisatie verzekerd van een betrouwbare winkelautomatiseringsoplossing en één aanspreekpunt voor alle ICT-zaken.

Mooi Parfumerie startte haar franchiseconcept in 2007 en is inmiddels één van de snelst groeiende ketens in Nederland. Op dit moment zijn er 38 winkels, waarvan twee winkels in eigen beheer. De overige winkels worden gerund door 18 ondernemers. En de jonge keten wil verder groeien: het is de bedoeling dat er vóór het eind van het jaar nog eens 12 winkels worden geopend. Deze ambitie is een van de belangrijkste redenen dat de ICT-infrastructuur opnieuw onder de loep wordt genomen. “Onze huidige server-oplossing voldoet simpelweg niet meer met het huidige aantal winkels”, vertelt Wim Hooijschuur, manager ICT bij Mooi Parfumerie. “Ook de inrichting van de back-ups is niet meer voldoende. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing.”

Omdat de keten groeiende is, wil de organisatie overstappen op een centraal systeem dat het mogelijk maakt om rapportages over bijvoorbeeld klantregistraties, financiën en bestellingen te genereren. Op dit moment zijn de backoffice- en kassasystemen ondergebracht bij de leverancier van voorraad- en bestelsysteem CocoSoft. Mooi Parfumerie wil echter de winkelprocessen inzichtelijker maken en alle software op één platform onderbrengen. Hiermee kan het bedrijf de prestaties van de winkels vergelijken en ondernemers beter coachen. Echter, voordat Mooi Parfumerie de keuze voor een managementinformatiesysteem gaat maken, moet de ICT-infrastructuur op orde zijn. “Een veilige omgeving voor onze data is een van de belangrijkste randvoorwaarden”, licht Hooijschuur toe. “Via ons netwerk kwamen we in contact met Officebox. Ook zijn we in gesprek gegaan met een aantal andere partijen. Uiteindelijk hebben we, mede door de positieve verhalen die we hoorden uit de markt, gekozen voor Officebox.” Hooijschuur verwacht veel van de diensten van Server Online. “Samen met CocoSoft wordt ervoor gezorgd dat het voorraadsysteem geschikt is voor de externe serveromgeving. Officebox biedt ons voldoende opslagcapaciteit met het oog op de aanstaande groei van het aantal winkels. Bovendien staan alle bedrijfsgegevens straks op één veilige plek, en hoeven we niet meer zelf na te denken over back-ups, updates en onderhoud. Daarnaast biedt Server Online veel flexibiliteit en uniformiteit voor onze ondernemers; zij kunnen onafhankelijk van de vestigingslocatie inloggen op hetzelfde externe bureaublad,” aldus Hooijschuur.

Binnenkort gaat Mooi Parfumerie over op Server Online. Het is de bedoeling dat in het najaar de koppeling met het nieuwe systeem gerealiseerd wordt. Erwin Zwaan, salesmanager bij Officebox, kijkt uit naar de samenwerking met Mooi Parfumerie. “Een fantastisch jong bedrijf om voor te werken,” zegt hij. “Binnen de retail- en franchisemarkt is Mooi Parfumerie een in het oog springende organisatie, en daarmee een mooie aanvulling op onze klantenkring in deze branche.”

Klanten

Andere klanten in de Spotlight

Officebox: de IT partner van Kragd Notarissen!

Officebox: de IT partner van Kragd Notarissen!

Officebox bedient veel verschillende klanten en branches met hun ICT en Cloud-oplossingen. Een hiervan is KRAGD Notarissen. Graag vertellen we meer over onze samenwerking en hoe dit tot stand is gekomen.

Officebox verwelkomt ITV Hogeschool

Officebox verwelkomt ITV Hogeschool

Afgelopen maart is Officebox ICT business partner van ITV Hogeschool geworden! ITV Hogeschool is een particuliere onderwijsinstelling die een erkende bacheloropleiding tot tolk en vertaler aanbiedt.

Monumentenwacht Utrecht in de cloud

“Als je zelf geen IT-er in het gebouw hebt, moet je het gewoon zo inrichten dat alles op afstand kan.” Renée van Evert, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Monumentenwacht Utrecht is er stellig in. Sinds ze begin vorig jaar in zee gingen met OfficeBox breidt hun samenwerking zich steeds verder uit.

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren