De veiligheid van een private cloud

door | Klant in de spotlight | 0 Reacties

“Zie je dit?” Marc van Beek, directeur/eigenaar van Monolietvloerenbedrijf G. van den Bor, wijst op een braakliggend terrein waar een bedrijfspand heeft gestaan, pal vast aan het zijne. “In maart hadden onze buren een grote brand. Het pand is totaal uitgebrand, niets meer van over. Gelukkig stond de wind de goede kant op en zijn wij er nog. Maar het was ontzettend spannend. Dan gaat het wel even door je hoofd: gelukkig werken we in de cloud. Mocht ons pand verloren gaan, dan kunnen we in ieder geval relatief eenvoudig verder. Ons klantenbestand, de administratie en werkplanning, het staat allemaal dubbel gebackupt in onze private cloud.”

Diskette

Vroeger werkte Van den Bor met een eigen back-up op een diskette, die Marc vervolgens mee naar huis nam. “Dat hoor je eigenlijk dagelijks of in ieder geval wekelijks te doen, maar in de praktijk gebeurde dat één keer in de maand ofzo. Dus als er dan wat gebeurt ben je wel veel kwijt.” Het bedrijf van Marc van Beek en zijn zwager, ooit opgericht door hun schoonvader, is gespecialiseerd in het storten en monolitisch afwerken van vloeistofdichte betonvloeren. Het beton wordt zodanig geschuurd en gepleisterd (‘gevlinderd’) tot er een spiegelgladde vloer ontstaat. Met twee stortploegen van zes man leggen ze 24 uur per dag vloeren in bedrijfshallen, parkeergarages, ziekenhuizen en de agrarische sector. “Je weet nooit wanneer een vloer klaar is, dus we werken in ploegendiensten. Ik ben er ’s ochtends bij en mijn zwager vaak ’s avonds. Op kantoor hebben we drie werkplekken, voor onszelf en onze medewerker die de werkvoorbereiding en calculatie doet.”

ICT-er in dienst

Van den Bor werkt nu zo’n tien jaar in de cloud. Ze hebben drie gebruikersaccounts voor Werkplek Online van Officebox, met MS Office, een boekhoudprogramma en een CRM-pakket. En Officebox Internet, een VDSL-lijn. En dat bevalt uitstekend. “Nog belangrijker dan een back-up, of thuis kunnen inloggen, vind ik het ontzorgen. Is er een keer wat, of heb je een vraagje, dan bel je gewoon even. Eigenlijk hebben we nu een ICT-er in dienst, voor een fractie van de prijs. Je belt, ze loggen even in op je computer, en het is verholpen. Als ik het zelf zou moeten doen, zou ik niet weten waar te beginnen.”

Klanten

Andere klanten in de Spotlight

Officebox: de IT partner van Kragd Notarissen!

Officebox: de IT partner van Kragd Notarissen!

Officebox bedient veel verschillende klanten en branches met hun ICT en Cloud-oplossingen. Een hiervan is KRAGD Notarissen. Graag vertellen we meer over onze samenwerking en hoe dit tot stand is gekomen.

Officebox verwelkomt ITV Hogeschool

Officebox verwelkomt ITV Hogeschool

Afgelopen maart is Officebox ICT business partner van ITV Hogeschool geworden! ITV Hogeschool is een particuliere onderwijsinstelling die een erkende bacheloropleiding tot tolk en vertaler aanbiedt.

Monumentenwacht Utrecht in de cloud

“Als je zelf geen IT-er in het gebouw hebt, moet je het gewoon zo inrichten dat alles op afstand kan.” Renée van Evert, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Monumentenwacht Utrecht is er stellig in. Sinds ze begin vorig jaar in zee gingen met OfficeBox breidt hun samenwerking zich steeds verder uit.

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren