Onderwijsorganisatie Ouders en Coo kiest voor OfficeBox

door | OfficeBox Nieuws | 0 Reacties

Ouders & Coo, de landelijke organisatie van en voor ouders, ouderraden (OR) en medezeggenschapsraden (MR) in het protestants-christelijk en oecumenisch onderwijs, heeft onlangs de overstap gemaakt naar OfficeBox. De leverancier van full service online ICT op abonnementsbasis biedt Ouders & Coo met de oplossing Server Online een volwaardige online kantooromgeving. Hierdoor heeft de organisatie altijd en overal toegang tot documenten, e-mail en de huidige softwarepakketten.

Wendy Meerbeek, medewerker communicatie van Ouders & Coo: “Tot voor kort hadden wij een eigen ICT-functionaris in huis. Hij was verantwoordelijk voor het beheren van onze servers alle voorkomende ICT-vragen en -problemen. Toen hij vertrok, zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing. Het idee van de gehele ICTuitbesteden sprak ons erg aan. Daarbij keken we in eerste instantie naar een ICT-bedrijf in de buurt.” Via een van haar klantrelaties hoorde Meerbeek over OfficeBox. “We hadden een cloudoplossing nog niet onderzocht, maar ik was onder de indruk van OfficeBox en het feit dat we alles bij één bedrijf konden overbrengen. We hebben wel nog een vergelijking gemaakt met een grote aanbieder, maar we vonden uiteindelijk dat OfficeBox het beste totaalpakket bood voor een heldere vaste prijs per maand per gebruiker”, zegt Meerbeek.

Ouders & Coo werkt sinds twee maanden naar tevredenheid met OfficeBox. Meerbeek: “De implementatie verliep heel snel. Deze werd in het paasweekend uitgevoerd, wat natuurlijk een mooie service was. Er waren wel wat opstartproblemen, bijvoorbeeld met het gebruik bij een MacBook en door een aantal collega’s met een erg grote mailbox. Maar hier werd een goede oplossing voor gevonden. Ook de koppeling met onze telefooncentrale was zo gerealiseerd.”

Een van de belangrijkste voordelen van OfficeBox voor Ouders & Coo is het feit dat de medewerkers geen omkijken hebben naar de ICT. OfficeBox zorgt voor automatische back-ups van bestanden, Microsoft-licenties en virusscans. Ook staat de helpdesk altijd klaar voor overige ICT-vragen, zelfs als deze niet te maken hebben met de OfficeBox-producten. “Ik merk dat sommige medewerkers eraan moeten wennen dat ze met vragen niet meer naar iemand in het pand kunnen lopen, maar de service en support werkt via telefoon en computer ook prima. De medewerkers zijn dan ook over het algemeen erg positief. Wij werken bijvoorbeeld allemaal met laptops en er wordt veel vanuit huis gewerkt. Nu hoeven we geen bestanden meer op usb-stick mee te nemen, maar kunnen we direct inloggen op het netwerk.”

Klanten

Andere klanten in de Spotlight

Officebox verwelkomt ITV Hogeschool

Officebox verwelkomt ITV Hogeschool

Afgelopen maart is Officebox ICT business partner van ITV Hogeschool geworden! ITV Hogeschool is een particuliere onderwijsinstelling die een erkende bacheloropleiding tot tolk en vertaler aanbiedt.

Monumentenwacht Utrecht in de cloud

“Als je zelf geen IT-er in het gebouw hebt, moet je het gewoon zo inrichten dat alles op afstand kan.” Renée van Evert, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Monumentenwacht Utrecht is er stellig in. Sinds ze begin vorig jaar in zee gingen met OfficeBox breidt hun samenwerking zich steeds verder uit.

Nederlands Debat Instituut vindt veiligheid en continuïteit in een private cloud bij OfficeBox

Nederlands Debat Instituut vindt veiligheid en continuïteit in een private cloud bij OfficeBox

Het Nederlands Debat Instituut heeft, als autoriteit op het gebied van debatteren in Nederland, nogal wat klanten in het bedrijfsleven en bij overheid en politiek. Discreet omgaan met de bedrijfsdata is dan ook erg belangrijk. Maar ook flexibel werken en geen omkijken hebben naar de ICT werd een steeds grotere wens. Natalya Souljé, chef de bureau bij het debatinstituut, vertelt over de beslissing om te gaan werken in een private cloud.

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren