Tips voor het herkennen van phising mails!

door | OfficeBox Nieuws | 0 Reacties

Er zijn regelmatig phising mails in de omloop. Officebox probeert deze mails af te vangen via de Barracuda spam filter. Mocht er onverhoopt toch een mail doorheen slippen, dan is het belangrijk om ervan bewust te zijn hoe je een phising mail kunt herkennen. Hieronder zijn een aantal praktische tips te lezen waar je op kan letten, want je kunt nooit veilig of voorzichtig genoeg zijn.

Phising mails

 

Hoe herken je een phising mail?

 

  • Controleer altijd het mailadres van de afzender. Vooral hetgeen achter de @ is vaak anders dan wat het zou moeten zijn. Hier kun je aan herkennen dat deze mail niet is gestuurd vanuit de instantie waarvoor deze persoon zich voordoet.  
  • Kijk naar de aanhef. Instanties waar jouw naam bekend is zullen in de aanhef jouw voor- en/of achternaam benoemen. Word je met een algemene term aangesproken, zoals ‘Beste meneer/mevrouw of Geachte heer/mevrouw’, let dan op.  
  • In een phising mail wordt vaak gevraagd of je persoonsgegevens wilt controleren, bij wilt werken of aan wilt vullen. Hiervoor moet je op een bepaalde link klikken. Doe dit nooit zomaar, instanties doen dit haast nooit op deze manier. Als je het niet vertrouwt kun je het beste online het telefoonnummer van de instantie opzoeken en navragen of zij de mail hebben verzonden.  
  • In phising mails staan vaak (verkorte) links naar websites, je kunt soms niet zien waar je heen gaat als je op de link klikt. Controleer het adres van de website door, zonder erop te klikken, de cursor (je muis) op de link te zetten. Dan zie je een websiteadres tevoorschijn komen. Wees dus voorzichtig met klikken op links! 
  • In phising mails staan ook vaak bijlagen. Die bijlage kan ervoor zorgen dat er schadelijke software op je device wordt geïnstalleerd. Open nooit zomaar een bijlage van een mail die je niet vertrouwt.

Ben je klant van Officebox en vertrouw je een mail niet? Of heb je op een link geklikt van een verdachte mail? Neem contact op met de Servicedesk door te bellen naar 0881183200. We helpen je graag!  

Ben je benieuwd naar het beveiligingsbeleid van Officebox? Je leest meer over het beleid van Officebox in dit artikel.  

 

Microsoft 365

Nieuwsberichten

Share This
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren