Hoe zorg jij ervoor dat je wachtwoord geheim blijft? 

door | Beveiliging, Geen categorie | 0 Reacties

Een sterk wachtwoord is de eerste verdedigingslinie voor het beschermen van je persoonlijke gegevens en accounts. Of je nu je bankgegevens online bekijkt of op je mail inlogt, een sterk wachtwoord is essentieel voor het beschermen van je online veiligheid en privacy. Hieronder volgen enkele tips om je wachtwoord geheim te houden.

Tip 1: Kies een sterk wachtwoord

Een sterk wachtwoord is essentieel om je account te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Kies een wachtwoord van minimaal 12 tekens lang met daarin een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Vermijd algemene woorden of zinnen en gebruik geen persoonlijke informatie, zoals je geboortedatum of telefoonnummer.

 

Tip 2: Gebruik twee factor verificatie

Twee factor verificatie is een extra beveiligingslaag die vereist dat je naast je wachtwoord nog een extra code of handeling uitvoert om toegang te krijgen tot je account. Officebox biedt hiervoor DUO twee factor authenticatie aan, zodat jouw account extra beveiligd wordt.

 

Tip 3: Wijzig je wachtwoorden regelmatig

Het is aanbevolen om je wachtwoorden regelmatig te wijzigen, bijvoorbeeld om de twee maanden. Hierdoor is het moeilijker voor aanvallers om toegang te krijgen tot je account met gestolen wachtwoorden. Het is een idee om in je agenda een item aan te maken, waarin je jezelf eraan herinnert om je wachtwoorden te wijzigen. 

 

Tip 4: Wees alert op phishing-pogingen

Phishing-pogingen zijn aanvallen om je te misleiden en je wachtwoord te stelen door zich voor te doen als een vertrouwde partij, zoals je bank of relatie. Wees alert op verdachte e-mails of berichten en klik niet op links die afkomstig zijn van onbekende afzenders. In dit artikel lees je tips om phishing-mails te herkennen. 

 

Tip 5: Train je medewerkers

Als werkgever kun je je medewerkers trainen om veilige wachtwoorden te gebruiken en zich bewust te zijn van phishing-pogingen en andere bedreigingen voor de online veiligheid. Om je medewerkers te trainen om bewust te worden van de cyber gevaren biedt Officebox Barracuda Phisline aan. Een training met simulaties, om jouw medewerkers te helpen tegen de gevaren van cybercriminaliteit.

 

Het kiezen van een sterk wachtwoord en het beschermen van je accounts is van cruciaal belang voor het behoud van de integriteit en veiligheid van je persoonlijke gegevens en online identiteit. Met deze tips kun je je wachtwoorden geheimhouden en jezelf beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Wil je advies of heb je interesse in DUO of Barracuda Phisline? Neem contact met ons op!

 

 

Officebox

Nieuwsberichten

Share This